måndag 16 februari 2009

Förvaringstips!

Här kommer några förvaringstips som jag använder här hemma. Jag bor i en studentlägenhet och har därför mycket begränsat med utrymme. Då är det extra viktigt att förvara allting på smarta ställen. Scrapsamlingen som växer är extra viktig, eftersom det är så mycket småprylar.
Det första tipset är hur man kan förvara blommor på ett vackert och smart sätt. Det här har jag sett flera göra i sina scraprum. Jag har satt upp en tavellist från IKEA och köpt flera små kryddburkar (också från IKEA) och sorterat blommor efter färg och material ( tyg för sig och papper för sig och vissa fabrikat för sig). De små burkarna passar perfekt till tavellisten och är även fina att ha som dekoration. När jag åker till IKEA nästa gång (lär väl bli snart, älskar IKEA) ska jag köpa fler och även sortera in alla mina knappar efter färger. Älskar när saker är matchat efter färg! =) Som ni ser är jag inte helt klar (har rätt mycket blommor, så det blev många fler burkar än jag trodde). Men tanker är att alla burkat ska vara samma sen.

Nästa tips är delvis från min kära vän Sofia. Tyvärr är det lite svårt att se på bilden, men jag ska försöka förklara. I min expidithylla från IKEA (såklart) har jag köpt två lådor (på rea dessutom!) från IKEA. I den första lådan (t.v.) har jag alla mina alfabet, alltså stickers, inte dies. Jag har klippt sönder dem och lagt i återförslutande plastfickor. Ett alfabet i varje. Sedan har jag skurit till ett papper och lagt i varje för att skapa stadga. Sedan är det bara att bläddra fram till det alfabet man vill använda sig av. I den andra lådan är det samma princip med plastfickor med ett papper i, men i denna låda har jag andra saker som är någorlunda platta, tex virkade smådukar köppta på second-hand. Även här är det bara att bläddra igenom plastfickorna för att hitta rätt.

Dagens sista tips från mig är det vackraste! Jag köppte den här burken på second-hand för ett tag sen och tycker att den är så fin! Det jag upptäckte när jag skulle lägga i alla mina band var att det absolut inte fick plats! Så jag har klippt ca en yard av varje sort och lagt undan resten av samma band. Därefter jag har sorterat dem i färger och satt ihop med en säkerhetsnål de band som har samma färg. På så vis behöver jag bara hitta rätt färg för att hitta rätt band.
Hoppas ni tyckte att tipsen var något att ha! Är på ständig jakt efter fler smart lösnigar på alla scrapgrejer!


1 kommentar:

Sofias blogg sa...

mycket fin förvaring!!:) Längtar sååå till mässan ska bli så kul att gå dit tillsammans med dig!! Du har även något litet att hämta i min blogg..:)