söndag 31 maj 2009

studentkort till scraplagret

Vilken värme det är!! Helt underbart! Har bara slappat idag och läst på en stor filt på gräsmattan utanför mitt hus. Grannbarnen kom förbi en sväng och vipps så hade jag en 5-10 barn på min filt. Men filten var stor och alla fick plats och vi hade det jättemysigt.


Jag gör sällan kort, men när "extralillasyrran" tar studenten får man ju passa på =). Nu hoppas jag att hon inte ser sitt kort innan den stora dagen. I tävlingen som scraplagret håller skulle man inspireras av den svenska sommaren. Och vad är mer svensk sommar än student?!





Hoppas ni har det fint i värmen!!

måndag 25 maj 2009

Till Storyhouse


Dagarna går fort nu. Tycker att det är både skönt och lite jobbigt. Idag (när de efterlängtade pengarna kom) bestämde jag mig för att organisera projektet; nät på balkongen, så att inte katten ramlar ner när hon äventyrar. Jag åkte och handlade nät och pinnar och satte igång, men det var liiite jobbigare än jag trodde så det är bara lite halvklart. Jag tror att det blir helt ok ändå. Fast Sigrid (min katt-tjej) såg riktigt besviken ut på mig när nätet kom upp. Som om hon förstod att nu var äventyrsdagarna över. Men det kommer bli så mycket bättre för både henne och mig. Nu kommer jag kunna ha dörren öppen så ofta jag vill och hon kan sitta och titta på fåglarna och hundarna utan att matte blir orolig.
Lo'n som ni hittar i Storyhouse blogg tillsammans med detaljbilder gjorde jag för ett tag sen. Jag fick ett fullspäckat paket att skapa med. Alla har vi ju varit knattar och här är jag (längst till höger) med mina vänner. Jag utgick från färgerna i fotot och la till lite bling och biljetter. De små fåglarna som står på biljetterna är utklippta från pappret och sedan 3d-lackade. Jag älskar verkligen att 3d-lacka allt nu för tiden!! Det blir sån skillnad! Idag köpte jag mitt första stickles, och jag tror att det blir mycket använt!! Köpte genomskinligt med glitter, så att det ska passa till allt. Men jag märkte att på svart bakgrund blir det grönt!! Annars ärjag supernöjd.
Nej, nu är det nog snart sovdags.

måndag 18 maj 2009

vårdag

Det är så skönt med sol på balkongen med en bok i knät. Det kallar jag för att njuta!
Idag ska jag bjuda på en lo som jag gjorde för ett tag sedan till en tävling (kommer inte ihåg vilken) och som jag blev riktigt nöjd med. Hela lo'n är verkligen ett ihopplock av lite allt möjligt, både gammalt och nytt och från olika tillverkare. Blommorna är chipboard och både glittrade och 3-d-lackade.


Hoppas att ni har det fint ute i vårvädret och njuter ni med!

måndag 11 maj 2009

bidrag till allt om scrap's cc

Det blir många inlägg i bloggen när man är hemma =) Har vart ledig idag och i frdags så, långhelg kan man väl säga. Fast det klart helt ledig är man ju inte. Det är ju tänkt att man ska plugga ändå. Så får väl sätta igång snart med matten.

Är så trött nu. Det är den största pollenchocken jag vart med om just nu!! Det är inte så att det kliar i ögonen, men näsan rinner och blöder ochd et värsta av allt; jag är sjuuuukt trött hela tiden!!! Inatt har jag sovit i 10 och en halv timma och känner mig ändå trött!! Dessutom fick jag en allergichock för en vecka sen. Så nu är jag tydligen allergisk mot äppelsyra också. Hela tungan domnade bort i två dagar!

Jag hoppas på lite scrap ikväll. Men här kommer i alla fall mitt första bidrag till allt om scrap's cc. Den är gjord till "skissutmaning med tema". Temat var ssommar och sol.

söndag 10 maj 2009

liftat

Yes, jag har liftat underbara myamia!! Det blev verkligen ett snabbscrap =) Hennes orginal hittar ni här.

Idag har vart en slapp dag. Grillning igår med goda vänner. Är bara så jobbigt att ta sig hem till Rosengård på kvällen för jag är så rädd att det ska brinna och kastas sten. Den här veckan har det varit praktiskt taget varje kväll bränder. Det är inte exakt där jag bor, men min busshållplats stannar precis där det är som värst. Jag såg inga bränder igår natt, men jag kom sent (två) och det brukar vara mycket tidigare. Men på plats fanns fem(!!) polisbilar/skåpbilar och fullt med poliser några meter bort. Jag fattar inte hur det kan pågå så här lång tid!! Hörde en debatt om det hela på tv4 och en politiken pratade om utergångsförbud. Vilket är helt galet. Det skulle alltså kanske innebära att jag inte får gå ut från min lägenhet om kvällen!!!
Nej, jag hoppas att det hela löser sig snart så att det kan bli lugnt här igen.

onsdag 6 maj 2009

Till JP Hobby

JP Hobby (min favorit scrap-butik här i Malmö) har lagt ut en aldeles förträfflig utmaning där man ska altra en gammal burk! Det är ju jättesmart med tanke på att man tänker på miljön! Extra bra är att jag har bunkrat upp med maaassssa burkar för att altra i vilket fall som helst =) Älskar att göra något som jag kan använda och känna mig stolt över!

Här kommer burken som jag gjorde till tävlingen. Glömde fota burken innan, men det var en helt vanlig plåtburk som jag köpt på second-hand för en femma. Bara att diska ur och göra den till sin egen!! Den här har jag tänkt att ha lite finare flingsalt i. Perfekt att ha framme på bordet.


tisdag 5 maj 2009

Vinst =)

Vilken rolig överasknig som väntade när jag satte mig vid datorn idag!!! Jag har vunnit Magdas tävling där man skulle inspireras av ett lapptäcke. Lo'n som jag vann med är ett par inlägg ner; Blå sommar. Så underbart att vinna när man är på kasst humör!! Nu är jag glad och ska sätta mig vid scrapbordet!! Tjohoo!

Kan passa på att visa en lo som jag gjorde till Northen light scrappers månadstävling. Det föreställer en person som betytt väldigt mycket för mig och det är det första kortet på honom som jag scrappar. Älskar den här bilden på honom =) Han är så ärligt glad! Titeln "en konstig filur" är väldigt personlig och anspelar på en barnbok med samma namn. Boken handlar om ett gäng pingviner och en av pingvinerna som är lite annorlunda. Den slutar med att den "konstiga filuren" räddar de andra pinvingerna från pingvinjägarna. Jag älskar barnböcker och den här boken är underbar! Grabben på bilden älskar också berättelsen och fick den läst för sig av sin pappa många gånger.

söndag 3 maj 2009

scrapblock

Åhhh!! jag som inte trodde att jag skulle få nån scrapblock nån gång har nu fått en =( Trots en massa härliga bilder framkallade och en massa nya fina scrapsaker finner jag inte riktigt ro till att sätta mig ner och scrappa. Tror det har mer med oron i själen än själva scrappandet. Kan inte titta på tv eller läsa heller. Idag ska jag ta ett seriöst försök att sätta mig ner. För jag vet att när jag väl kommer igång så är det så skönt!!

Jag kan iallafall visa ett alster från förra veckan då jag scrappade en del. Den här är till scraphusets skisstävling. Blommorna är från second-hand. I blommorna är det brads som jag har pimpat upp med glitter. Biljetterna har jag chalkat så de blev mer gula så det skulle matcha med det andra gula i lo'n. Dold journaling bakom fotot. Papprena är en blandad kompott av lite allt möjligt. Fågeln är en thickers med en vinge från ett halvt hjärta (rub on).
Nu hoppas jag att den här blocken är över snart så att jag kan scrappa senare idag!

fredag 1 maj 2009

Sommarbarn


Den här Lo'n gjorde jag till papper och sånts skisstävling. Blev riktigt nöjd med den. Papprena är från my little shoebox, en favorit just nu! Scrappar väldigt sällan i gult, men det funkade ju det med =)
Idag blir det terapi-scrapp. Den bästa kuren mot bakfylla. Shoppade en massa fina saker på 50 % rea på jp hobby här i Mlamö. Det blev våriga färger i grönt!