fredag 27 februari 2009

till grodans

Är alltid med i grodans tävlingar! Fast eftersom jag nästan aldrig gör kort brukar det bara bli en tävling i månaden. Men den här gången valde de att lägga in en altra-tävling istället för kort-tävlingen. Alltså en alter-tävling och en LO-tävling. Här är mina bidrag:



Asken är till pappersnäsdukar, som förbrukas f o r t!! Med en snorig katt och en snorig matte är det hur bra som helst att alltid ha den framme. Jag är så trött på näsdukspaket som alltid ligger och skräpar här hemma. Det är ju så knepigt att få ut dem också. När min katt börjar snora måste jag vara där på två röda med papper, annars är det snor i hela lägenheten snart. Det kanske låter konstigt =) men min katt har kattsnuva och är alltid snuvig. Stackarn.
Den här LO's är inspirerad av en lo som var med i förra numret av Scrapbooking etc. där man med hjälp av olika nyanser och mönster av papper bygger upp ett landskap. Sen ritade jag ett träd med röda knappar i kronan. Jag satte fast vita puffiga moln av tyll och målade chipboard-blommor så att de matchade titeln. På bilden har jag "lånat" =) min väns dotter och lo'n handlar om min längtan till egna barn. Jag har tänkt att skriva journaling om det, men har inte kommit på nåt bra än. När det kommer så kommer det och då tänkte jag skriva rakt över stammen på trädet.

måndag 23 februari 2009

kul tävling

Har länge gått och suktat efter dekaler med text att ha på väggen. Hade bara hittat en amerikansk sida innan, men här hittade jag äntligen en svensk! där man dessutom kan komponera ihop egna ord och fraser i valfri färg och typsnitt. nu kan man även vinna =) älskar ju tävlingar så jag ville självklart vara med här med! vinner jag (eller kanske jag får tummen ur och beställer) hade jag komponerat en egen med frasen "sing your life" med morrissey, en av mina absoluta favoritlåtar! den här låten får mig alltid på bra humör och vilja dansa och sjunga!

Här finns tävlingen, och här är affären. håller alla tummarna för mig! =)

måndag 16 februari 2009

Förvaringstips!

Här kommer några förvaringstips som jag använder här hemma. Jag bor i en studentlägenhet och har därför mycket begränsat med utrymme. Då är det extra viktigt att förvara allting på smarta ställen. Scrapsamlingen som växer är extra viktig, eftersom det är så mycket småprylar.
Det första tipset är hur man kan förvara blommor på ett vackert och smart sätt. Det här har jag sett flera göra i sina scraprum. Jag har satt upp en tavellist från IKEA och köpt flera små kryddburkar (också från IKEA) och sorterat blommor efter färg och material ( tyg för sig och papper för sig och vissa fabrikat för sig). De små burkarna passar perfekt till tavellisten och är även fina att ha som dekoration. När jag åker till IKEA nästa gång (lär väl bli snart, älskar IKEA) ska jag köpa fler och även sortera in alla mina knappar efter färger. Älskar när saker är matchat efter färg! =) Som ni ser är jag inte helt klar (har rätt mycket blommor, så det blev många fler burkar än jag trodde). Men tanker är att alla burkat ska vara samma sen.

Nästa tips är delvis från min kära vän Sofia. Tyvärr är det lite svårt att se på bilden, men jag ska försöka förklara. I min expidithylla från IKEA (såklart) har jag köpt två lådor (på rea dessutom!) från IKEA. I den första lådan (t.v.) har jag alla mina alfabet, alltså stickers, inte dies. Jag har klippt sönder dem och lagt i återförslutande plastfickor. Ett alfabet i varje. Sedan har jag skurit till ett papper och lagt i varje för att skapa stadga. Sedan är det bara att bläddra fram till det alfabet man vill använda sig av. I den andra lådan är det samma princip med plastfickor med ett papper i, men i denna låda har jag andra saker som är någorlunda platta, tex virkade smådukar köppta på second-hand. Även här är det bara att bläddra igenom plastfickorna för att hitta rätt.

Dagens sista tips från mig är det vackraste! Jag köppte den här burken på second-hand för ett tag sen och tycker att den är så fin! Det jag upptäckte när jag skulle lägga i alla mina band var att det absolut inte fick plats! Så jag har klippt ca en yard av varje sort och lagt undan resten av samma band. Därefter jag har sorterat dem i färger och satt ihop med en säkerhetsnål de band som har samma färg. På så vis behöver jag bara hitta rätt färg för att hitta rätt band.
Hoppas ni tyckte att tipsen var något att ha! Är på ständig jakt efter fler smart lösnigar på alla scrapgrejer!


måndag 9 februari 2009

peppar redan inför mässan!

I år ska jag på scrap och stämpelmässan i Göteborg. Och jag längtar redan! Brukar gå på bok och biblioteksmässan och älskar det, men det här kommer vara så mycket roligare! Fast det kommer bli dyrt...känner på mig att det lär bli mycket shopping. Så nu har jag köpstopp på scrapsaker tills dess. Tycker att jag har skött mig riktigt bra hittills. Fast mina gluedots tog slut och det är ju lite basen av lim-kategorin förutom det vanliga limmet. Så det fick jag lov att köpa. Annars kan jag ju inte scrappa alls! Har gjort en del nya som jag inte hunnit fota ännu. Men de kommer upp så småningom. Tills dess blir det lite andra. Här kommer en liten busunge som är fullt upp i att sätta lera i ansiktet =)

Samma unge, fast inte lika busig. Här i studens allvar tittar hon med stora ögon på de större barnen.







måndag 2 februari 2009

ont, ont, ont

Idag har jag vart hos doktorn (äntligen) för magen och tog prover som jag hatar. De fann blod i urinen vilket kan betyda att det har med njurarna att göra. Läkaren skulle höra av sig om ett par dagar med resultatet från labbet. Kanske verkar konstigt men jag är lättad över att de hittat någon möjlig anledning till varför jag har så ont. Jag har gått med magont från och till i över ett och ett halvt år utan att läkarna kunnat säga varför. Igår och idag har jag haft sådana smärtor att jag bara ligger i sängen. Det är så frustrerande att inte kunna gå till skolan!

Nu när jag är hemma uppmuntrar jag mig själv med lite scrapsidor och filmer på youtube. Tycker verkligen att det är kul att se hur olika tänker och resonerar. Får massor med inspiration. Just nu är mina favoritsaker att titta på hur olika har löst förvaring av scrappsaker. (haha låter ju såå sjukt att tycka att det är kul!) Student som jag är har jag en liten lägenhet och farvaring är a och o så att det inte slutar i kaos. Tänkte visa lite bilder på hur jag löst olika typer av scrap-förvaring, men jag är inte helt klar än så jag väntar lite med det.

Här är en LO som jag gjorde för ett tag sen. I titeln står det: "love yourself". Jag har skrivit en journaling som är dold bakom fotot (det gröna som sticker upp). Där står det om att denna bilden på mig själv var en av mina favoriter, annar hade jag svårt att tycka om mig själv på kort. Jag fick aldrig lära mig att älska sig själv utan att man skulle älska andra först. Båda är viktiga, men det är svårt att älska andra om man inte kan älska sig själv först.
Man kan säga att det är en LO till mig själv som barn, fast tjugo år försent. Men bättre sent än aldrig säger man väl?